Tarta cu branza si dovlecei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri (cu varf) de smantana
  • 100g unt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii branza fagaras cu smantana de la covalact
  • 2 cepe mici verzi
  • 1/2 legaura marar
  • maggi secretul gustului de legume
  • piper
  • 60g cascaval ras pe razatoarea mica
  • 1 ou
  • 1 dovlecel micut

Mod de preparare

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele; smantana, oul si untul sa fie pe cat posbil nu foarte reci. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut o ora in loc caldut.

Intre timp, curatam dovlecelul si-l taiem in felii subtiri, il saram putin si il lasam sa isi lase apa; apoi tocam ceapa verde si mararul.Facem si umplutura cat creste aluatul. Batem oul, apoi adaugam branza cu smantana, 50g cascaval si amestecam bine, apoi adaugam verdeturile, lasand cateva fire din ceapa tocata pentru pus deasupra tartei si condimentam dupa gust.

Dupa o ora, luam aluatul si intindem o foaie si o asezam bine intr-o forma rotunda de ceramica sau ienna, imbracand si marginile formei. Apoi punem umplutura si deasupra feliile de dovlecel si cateva fire de ceapa verde si dam totul la cuptor pana se rumeneste aluatul si se intareste umplutura, iar inainte cu 10 min de a scoate tarta din cuptor punem deasupra tartei 10g de cascaval si mai lasam 10 min la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise