Tarta cu branza si stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 220 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 3 linguri cu varf de smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cu stafide
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana.

Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie.

Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate.

Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza faramita cu mana.

Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de portocale si le amestecam.

La final incorporam esenta de vanilie si stafidele.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire.

Tapetam cu hartie de copt un vas termorezistent (eu am folosit unul cu diamentru de 22 cm), asezam foaia de aluat, presam usor cu degetele si pe peretii vasului.

Punem umplutura o nivelam si taiem surplusul din aluat. Eu din surplus am taiat cateva fasii subtiri, le-am rasucit si le-am asezat peste umplutura.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste si este bine patrunsa.

O scoatem, o lasam sa se racoreasca in vas apoi o pudram cu zahar si servim.

Eu am scos-o calda si s-a crapat putin :D, dar nu conteaza, gustul a fost acelasi ;)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise