Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 dl faina de grau
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • 1/2 lingurite sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 1/2 lingurite sare
  • 2 dl smantana groasa
  • 150 g branza tip cheddar rasa sau parmezan (sau västerbotten)
  • piper alb dupa gust

Mod de preparare

Blatul:

1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura camerei

2. bateti faina cu untul, sarea, adaugati apa pana capata o consistenta omogena de aluat

3. puneti aluatul intr-o tava rotunda de cca 24 cm diametru, acoperind coplet fundul tavei si ridicand usor aluatul pe peretii tavei

4. lasati tava cu aluat in frigider pentru cel putin 30 minute sau in congelator pentru 5 minute

5. scoateti tava din frigider si faceti gauri cu o furculita in aluat; bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute

Umplutura (o faceti cat timp coace aluatul in cuptor):

6. bateti ouale cu sarea si piperul

7. adaugati branza rasa si smantana

8. amestecati pana cand pasta incepe sa se omogenizeze, fara a insista

9. puneti pasta in tava peste blat

10 introduceti tava la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa capete culoare

Se serveste calda sau rece, cu salata, castraveti, rosii, ceapa si un pic de icre rosii. Potrivit pentru o cina usoara, romantica, insotita de vin alb sau sampanie, lumanari, muzica in surdina si o persoana placuta, bineinteles :).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise