Tarta cu brinza dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt.o tarta cu diametrul 24-26 cm. sunt necesare: 500 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 125 ml. apa rece
  • sare. Pt. crema: 500gr.brinza dulce
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamiie netratata
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 clementine sau 2 mandarine pt. decor.

Mod de preparare

Intr-un mixer se pun toate ingredientele pt. aluatul de tarta,cind s-au amestecat, se pun pe masa si se adauga apa rece-rece dela frigider,sarea, si se framinta cit de repede posibil. Se infasoara intr-o foaie de pelicula si se lasa la frigider 1 ora . Ca sa facem crema intr-un bol luam brinza dulce, oule, coaja rasa de la 2 lamii netratate, 2 linguri de pesmet, un praf de sare, iar zaharul dupa gust. Eu am pus 4 linguri de zahar. Cu blenderul le mixam. Intindem aluatul in cerc de cca 24-26 cm. si il asezam pe tava rotunda speciala pt. tarte. Crema facuta deja o adaugam si pe ea, decoram cu clementine sau mandarine,iar marginea o incretim din loc in loc. O dam la cuptorul incins in prealabil pt. 20-25 min. la 200°C. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise