Tarta cu caise si nectarine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • 250-280 gr faina
  • Pentru unplutura:
  • 500 gr caise
  • 2 nectarine
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine.

Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie.

Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.

Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura:

Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite.

Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc.

Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe.

Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.

Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare.

Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile.

Taiem surplusul apoi punem umplutura.

Intindem si a doua foaie de aluat iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele ( asta nu este obligatoriu).

Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.

Cand deasupra a prins o crusta aurie o scoatem, o lasam sa se raceasc.

O pudra cu zahar si ne delectam cu o bucatia, doua, trei pana terminam toata tarta ce sa mai...Dar nu singuri ci alaturi de cei dragi :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise