Tarta cu capsuni si ciocolata alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 1 ou
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 650 gr capsuni
  • 7 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu amidon
  • 30 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:

Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari.

Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc.

Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute.

Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim.

Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt.

Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie.

Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava.

Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat.

Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu.

Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise