Tarta cu capsuni si ciocolata alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 1 ou
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 650 gr capsuni
  • 7 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu amidon
  • 30 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:

Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari.

Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc.

Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute.

Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim.

Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt.

Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie.

Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava.

Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat.

Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu.

Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise