Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: pentru aluat - 200 g faina,
  • 140 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri.
  • Pentru crema: 1/2 l lapte,
  • 140 g zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • 50 g faina,
  • 1 baton vanilie.
  • In plus: 400 g capsuni.

Mod de preparare

Aluatul - Se freaca usor intre palme untul taiat bucatele cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile si se framanta un aluat fraged, care se tine cel putin doua ore la frigider. Se imbraca cu aluat o forma mare de tarta unsa cu unt, se inteapa aluatul cu o furculita si se da 30 de minute la cuptorul incins la 180°. Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce devin spumoase. Se adauga faina (putin cate putin) si se subtiaza cu laptele fiert impreuna cu batonul de vanilie. Se aseaza vasul cu crema pe baia de apa si se amesteca intruna pana ce se ingroasa, dupa care se ia de pe baia de apa si se bate crema cu telul pana ce se raceste. Se pune un strat de crema de vanilie pe fundul tartei coapte si racite, si peste crema se aseaza capsunile taiate in doua. Cand se serveste, se presara - eventual - cu putin zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise