Tartă cu căpşuni si kiwi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul pentru tarta:
  • 4 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 20 gr cacao
  • un varf sare
  • praf de copt
  • Pentru cremă:
  • 300 ml frişcă
  • 200g mascarpone
  • 500g căpşuni sau zmeură
  • 2 plicuri de 10g gelatină
  • 150g zahar
  • Pentru decor:
  • căpşuni, kiwi şi frişcă

Mod de preparare

Blatul:

Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam treptat galbenusele.Cernem faina si o adaugam treptat mixului de oua si zahar.

Tapetam forma cu unt si faina si adaugam aluatul de pandispan. Il coacem la 170°C, cuptor preincalzit, pentru 20 minute.

Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca cel putin 20 de minute si il taiem in doua foi de circa 1 cm fiecare.

Crema:

Pisam capsunile cu o furculita si le amestecam cu zahar, le lasam sa stea 5 minute.

Intre timp batem frisca. Amestecam capsunile cu mascarpone si apoi le adaugam peste frisca.

Insiropam blatul, turnam crema o nivelam, punem celalalt blat peste si decoram.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise