Tarta cu ceapa si jambon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat :
  • 200 g de făină de cereale (grâu, secară, susan, in, seminţe de floarea-soarelui)
  • 100 g de brânză de vaci
  • 5 linguri de supă cu apă
  • Sare si piper
  • ierburi uscate(cimbru etc.)
  • Garnitura :
  • 3 cepe
  • 150 g de jambon cubuleţe
  • 200 ml de cremă de soia(iaurt sau smântână)
  • 3 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă de nucşoară
  • sare, piper

Mod de preparare

Amestecaţi făina cu brânza de vaci, adăugaţi treptat apa pentru a obţine un aluat omogen. Adăugaţi sare si pier si ierburi uscate fărâmiţate. Amestecaţi bine şi lăsaţi la rece 30 de minute.

Tăiaţi ceapa şi căliţi-o într-o lingură de ulei de măsline, adăugaţi jambonul şi mai lăsaţi 5 minute.

Bateţi ouăle cu crema, adăugaţi sare, piper, nucşoara şi pătrunjelul tocat.

Intindeţi aluatul, puneţi-l în formă rotundă de tartă. Inţepaţi aluatul cu furculiţa şi îl puneţi la copt 10 minute la 180°C (termostat 6).

După 10 minute, scoateţi aluatul, repartizaţi ceapa cu jambonu , apoi vărsaţi crema. Mai coaceţi cam 30 minute la 220°C (termostat 7).

Serviţi călduţă cu salată verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise