Tarta cu ciocolata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foaie de placinta sau aluat frantuzesc
  • 150g ciocolata cu lapte
  • 150 ciocolata menaj
  • 150 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati aluatul

Intepati aluatul cu furculita si dati la cuptor 10 min

In acest timp preparati crema.

Intr-o cratita, la foc mic, topiti ciocolata cu 2 linguri de lapte.

Adaugati zaharul si untul, topiti bine ingredientele,

trageti de pe foc si adaugati faina cu atentie ca sa nu se faca cocoloase.

Adaugati galbenusurile mestecand repede .

Bateti albusurile si le adaugati in compozitie.

Adaugati vanilia.

Varsati compozitia peste aluatul precopt

si dati din nou la cuptor pt 15 min la 220°

Serviti caldut cu capsuni si kiwi sau cu o inghetata de vanilie

Pofta buna!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise