Tarta cu ciocolata si struguri caramelizati

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina,
  • 50 g Maizena (zeamil, amidon),
  • 2 varfuri de cutit zahar,
  • 180 g unt + inca o bucatica (cat o nuca),
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura otet,
  • sare.
  • Pentru garnitura: 200 g ciocolata de menaj,
  • 200 ml frisca nebatuta,
  • 20 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • 125 g samburi de nuca,
  • 10 boabe de strugure alb.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.

Puneti intr-un castron mai mare faina, zeamilul, 2 prize de sare, zaharul si untul si framantati-le cu varfurile degetelor pana ce obtineti o masa sfaramicioasa. Adaugati galbenusul, 40 ml de apa si otetul, continuati sa framantati si formati apoi din aluatul astfel preparat o bila.

Ungeti cu unt o forma de tarta si asezati aluatul in ea, intepati-l din loc in loc cu o furculita (doar pe fundul tavii) si bagati-l 10 minute la congelator. Acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt, presarati deasupra boabe de fasole uscata, coaceti-l 15 minute si indepartati hartia si boabele. Dati din nou aluatul la cuptor, coaceti-l inca 15 minute, scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca.

Incalziti frisca, taiati ciocolata cu un cutit si puneti-o intr-un bol. Turnati frisca clocotita peste ciocolata, amestecati bine, incorporati untul si continuati sa amestecati cu o spatula pana ce compozitia devine neteda.

Asezati samburii de nuca pe fundul tartei (lasati cativa si pentru decorat), turnati crema deasupra si tineti tarta circa 2 ore la rece.

Puneti pe foc zaharul impreuna cu putina apa si lasati-l sa se caramelizeze frumos. Luati-l de pe foc si, dupa ce s-a racit putin, inmuiati in el boabele de strugure una cate una, tinandu-le de codite. Asezati fructele caramelizate pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca.

Inmuiati in zaharul caramelizat si samburii de nuca pusi deoparte si, dupa ce s-au intarit, zdrobiti-i nu prea marunt. Inainte de a servi tarta, ornati-o cu miezul de nuca si cu strugurii caramelizati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise