Tarta cu cirese

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 200 g margarina unirea(60% grasime)
  • 1 ou
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri apa
  • ulei si faina pentru tapetat
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana (eu am folosit smantana de casa 100% grasime)
  • 170 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la frigider 30 de minute.

Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina si intindem aluatul intepandul din loc in loc si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.

Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise