Tarta cu cirese

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1kg cirese,
  • - faina,
  • - zahar,
  • - oua,
  • - unt,
  • - zahar vanilat,
  • - praf de copt,
  • - praf de budinca de vanilie,
  • - lapte,
  • - gelatina,
  • - ciocolata

Mod de preparare

Mod de preparare: 2 cani de faina se amesteca cu 1 lingurita praf de copt, 1 cescuta de zahar, 1 plic zahar vanilat si 2 oua. Pe marginea compozitiei se pun 120 gr.unt taiat bucatele. Totul se framanta, apoi se inveleste in foie de plastic si se lasa la rece timp de 30 min. Intr-o forma de tarta unsa se pune blatul, se inteapa cu o furculita si se da la cuptor. Se scoate din forma de tarta si se lasa sa se raceasca. Crema: 1/2 plic praf de budinca se amesteca cu 1 cescuta lapte, restul pana la 250 ml lapte se fierbe cu o cescuta de zahar. In timp ce fierbe, se adauga budinca, se mai fierbe un timp scurt apoi se lasa la racit. Cu aceasta compozitie se unge blatul pe care se pun ciresele fara samburi. Glazura de gelatina fixeaza ciresele, ciocolata topita in bain- marin se scurge de jur imprejur pe marginile tartei. Se lasa la racit inca 2 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise