Tarta cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 gr faina,240 gr unt sau margarina rece,8 linguri apa rece(sau cat cere aluatul pentru a fi legat).
  • Pentru umplutura:600g ciuperci proaspete sau 2 conserve, ulei, sare, 2 rosii mari sau 2 gogosari sau ardei kapia rosu,2 oua, 250ml smantana,1 ardei iute daca va place.

Mod de preparare

Se prepara aluatul amestecandu-se toate ingredientele(se poate folosi si robotul). Se tine aluatul la rece pana cand se pregateste umplutura. Se curata ciupercile si se taie lamele(daca sunt proaspete), se fierb 5 minute, se scurg de apa si se prajesc in putin ulei(cam 10 minute la foc mic).Daca sunt de la conserva se scurg de apa si se prajesc in ulei. Se condimenteaza cu sare, delikat, etc(dupa gustul fiecaruia). Se taie rosiile felii, se piseaza si ardeiul iute. Smantana se amesteca cu ouale batute(ca pentru omleta). Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se pun ciupercile prajite, se aranjeaza feliile de rosii, se presara ardeiul iute pisat si la sfarsit se toarna amestecul de smantana si oua. Se da la cuptor cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos. Se poate consuma atat calda cat si rece.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise