Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300g faina
  • 120g untura
  • 1 praf de copt
  • 100g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100ml apa
  • Pentru umplutura de corcoduse:
  • 500g corcoduse fara samburi
  • 50g biscuiti digestivi sfaramati
  • 50g zahar
  • Pentru sosul de frisca si vanilie:
  • 200ml lapte
  • 3 oua
  • 2 sticlute esenta de vanilie
  • 250ml frisca lichida de smantana
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 150g zahar

Mod de preparare

Pentru blat: amestecam toate ingredientele si intindem aluatul in tava cu mana, apoi punem intr-o cratita biscuitii sfaramati si cocodusele fara samburi si 50g zahar si amestecam , dupa care punem compozitia rezultata peste blat si dam la cuptor pana se inmoaie corcodusele,aproximativ 15 min. Intre timp preparam sosul de frisca si vanilie astfel: batem ouale cu praful de budinca si subtiem cu laptele, adaugam apoi zaharul esenta de vanilie si la urma frisca. omogenizam si turnam compozitia deasupra blatului cu corcoduse si dam din nou la cuptor pentru 35-40min.

Se serveste cand s-a racit pudrata cu zahar sau cu crema de vanilie sau frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise