Tarta cu crema de iaurt si caise

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 5-6 linguri faina
  • 4 patratele ciocolata cu lapte
  • Crema:
  • 500 gr iaurt simplu
  • 4 -5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1 lime
  • 1 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 castron caise
  • 15 gr gelatina

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.

Incorporam apa minerala si uleiul, apoi praful de copt.

Incepem sa punem faina, cacaoa si extractul de vanilie.

Ciocolata o taiem bucatele foarte mici si o punem in compozitie.

Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.

Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins.

Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Iaurtul il amestecam cu zaharu pudra simpu si cel vanilat.

Radem coaja de lime si o punem peste iaurt, la fel facem si cu extractul de vanilie.

Gelatina o amestecam cu 140 ml apa rece si o lasam 10 minute asa.

Rasturnam gelatina intr-un ibric si o dam cateva secunde pe foc, doar pana se dizolva.

O incorporam treptat in iaurt.

Dam acest amestec la frigider pentru 20-30 minute.

Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in 6 felii (daca sunt prea mici le taiati doar in 4 bucati).

Imbracam o tava detasabila in folie.

Punem blatul si turnam putina crema de iaurt.

Asezam un rand de caise, apoi turnam restul de crema si deasupra iar caise.

Dam tarta la frigider pana a doua zi.

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise