Tarta cu crema de limeta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 50 g unt
  • 50 g fulgi de ciocolata neagra
  • 400 ml lapte condensat rece
  • 1 foita gelatina (optional)
  • 4 limete (pentru 2 linguri coaja rasa fin si aprox 130 ml zeama)
  • 300 ml smantana
  • 1/2 ciocolata neagra

Mod de preparare

Biscuitii, pudra de cacao, untul si fulgii de ciocolata se pun in vasul unui robot si se mixeaza pana ce amestecul devine umed si nisipos.

Se pune amestecul in tava de tarta (preferabil cu fundul detasabil), presandu-l bine pe margini apoi tava se da la frigider.

Se toarna intr-un castron laptele condensat si zeama de limeta.

Gelatina se inmoaie in apa rece pentru 5 minute apoi se incalzeste usor la bain-marie.

Se adauga smantana si gelatina peste compozitia de mai sus si se mixeaza bine.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se lasa tarta la frigider, preferabil peste noapte.

Inainte de servire se rade ciocolata neagra si se presara coaja de limeta deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise