Tarta cu crema delicioasa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 forma de tarta
  • 250g faina
  • 100g zahar
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 linguri de apa
  • 100g margarina
  • 1 galbenus
  • Crema:500ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 70g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 20g unt

Mod de preparare

Pregatim pasta:amestecam faina cu praful de copt,adaugam zaharul,oul,apa rece,iar la sfarsit cuburile de margarina,vom obtine o coca pe care o vom pune in frigider timp de 20 minute;
Intre timp pregatim crema:punem la fiert laptele,batem galbenusurile cu zaharul,bine,adaugam amidonul ,amestecam bine si diluam cu laptele cald,amestecand incontinuu si repunand cratita pe focul domol,pana crema se ingroasa,deci adaugam untul,continuam amestecarea,si-o punem la racit;
Tava de tort o captusim cu jumatate din coca pregatita,acoperim cu stratul de crema,iar deasupra razuim coca ramasa;
Pudram cu zahar,introducem in cuptorul cald timp de 20 minute 200°C;
-Cand se raceste se pudreaza cu zahar si se serveste;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise