Tarta cu dovleac turcesc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 125 ml ulei de palmier
  • 125 ml apa minerala carbogazoasa
  • 60 g zahar brun
  • coaja de la o portocala
  • 5 g praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 dovleac turcesc (al meu a avut 1.650 h intreg, necojit)
  • 50 g zahar brun
  • 3 lg zahar brun

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190-200 grade C.

2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in cuptor ne putem ocupa de aluat)

3. Scoatem dovleacul din cuptor, il curatam de coaja si il pasam. Incorporam si cele 3 linguri de zahar.

Aluat:

1. Pentru aluat amestecam ingredientele si framantam bine.

2. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 min.

Asamblare:

1. Formam un cilindru din aluat. Folosim cam 70% din cilindru pentru a forma baza placintei. Il intidem bine de tot (eu l-am intins cat am putut de bine si tot a crescut destul de mult) si il punem intr-o forma ceramica cu dimatrul de 23 cm, tapetata cu ulei si cu faina integrala de orz.

2. Punem piureul racorit de dovleac si netezim.

3. Ornam dupa preferinta cu restul de aluat.

4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180 - 190 grade Celsius timp de 40-50 min.

5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca complet, apoi pudram cu zahar sau punem sirop de brad deasupra ;)

Enjoy!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise