Tarta cu fructe

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foaie:
  • 225 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar sau zahar maro
  • 1 albus
  • Umplutura
  • 1 plic si jumatate de budinca de vanilie
  • 550 ml lapte
  • 300 g capsuni
  • 100 g ananas
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Foaia :

Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar la sfarsit se pune albusul pentru a obtine o coca omogena. Coca se da la frigider 30 de minute invelita in folie de plastic.

Se unge cu grasime forma de tarta. Se intinde coca, se pune in forma si se mai da la frigider inca 20–30 minute.

Se da drumul la cuptor la 180°C. Se coace aproximativ 30 de minute. Verificati dupa 20 de minute daca este gata.

UMPLUTURA:

Se face budinca conform instructiunilor de pe cutie, in loc de 750 ml puneti 550 ml delapte. Uitati-va daca trebuie sa puneti zahar sau nu.

Se toarna sarlota calda in crusta si se lasa sa se racesca. Daca aveti posibilitatea puteti s-o lasati peste noapte la frigider, fara fructe.

Se taie fructele si se aranjeaza dupa peferinta. Se pensuleaza cu gelatina aproape rece. Se poate servi si cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise