Tarta cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -8 oua
  • -8 linguri zahar tos
  • - zahar vanilat
  • -1/2 kg. fructe-curatate de samburi
  • -2 linguri ulei
  • -5 linguri faina de grau.

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenuse si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga treptat cate o ligura de zahar si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile si se mai bat putin.

In continuare se adauga aromele-dupa preferinta-, faina cernuta, se amesteca prin rasturnare cu lingura si se aseaza in tava unsa si tapetata. Deasupra se aseaza fructele.

Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 20 minute. Cand este putin rumenit deasupra este gata de copt. Cine doreste poate pune zahar pudra deasupra cat tarta este calda.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise