Tarta cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • vanilie.
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon
  • 25-30 g zahar
  • vanilie.

Mod de preparare

-Batem albusurile cu vanilia si galbenusurile cu zaharul,apoi le amestecam usor cu lingura de lemn.

-Se adauga si faina amestecata cu praful de copt.

-Totul se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

-Se coace la 180grade,25 min.

-Pentru crema,se amesteca amidonul cu putin lapte rece.

-Restul de lapte se pune la fiert cu vanilia.

-Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se lasa deoparte vreo 20 min.

-Se adauga zaharul in lapte si se asaza iar la fiert.Cand incepe sa fiarba, se adauga amidonul cu lapte.

-Amestecam in lapte pana se ingroasa.Cu aceasta crema se umple tarta,apoi deasupra asezam ce fructe dorim,acoperindu-le cu jeleu.

Recipe by Maya.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise