Tarta cu fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * budinca de vanilie-
  • * 500 ml lapte-
  • * 3 linguri de zahar-
  • * fructe ( de care doriti)-
  • * un pliculet jeleu-
  • * sirop de fructe ( eu am avut de visine )
  • * Pentru blat, am folosit:
  • * 3 oua-
  • * 3 linguri faina-
  • * 3 linguri zahar-
  • * 2 plicuri zahar vanilat-
  • * 1 varf de cutit praf de copt-
  • * o esenta de vanilie

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga faina, praful de copt si se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma la cuptor , la foc mediu, 20-25 de min. Se testeaza cu scobitoarea.

intre timp preparam budinca, si o punem la racit. dupa ce am scos blatul il ungem cu putin sirop, punem budinca dupa am lasato la racit si fructele, preparam si jeleul conform instructiunilor de pe pachet si-l turnam cald peste fructe ( jeleul este indicat sa-l turnati intotdeauna doar pe mijlocul tartei, pentru ca o sa curga spre margini

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise