Tarta cu fructe

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:250g faina,100g unt,100g zahar pudra,un ou,bicarbonat,o lingurita coaja de lamiie.un virf de cutit sare.
  • Pentru crema:300ml lapte,50g faina,un galbenus,un ou,un plic zahar vanilat.
  • Pentru jeleu:100g zahar,un plic tort gelee rosu,un virf de cutit sare de lamiie.
  • Fructe:puteti pune mai multe sau doar un anumit fruct.

Mod de preparare

Aluatul:freaca untul cu zahar pina obtii o crema spumoasa,apoi adauga oul,coaja de lamiie,bicarbonatul stins cu otet si sarea,omogenizeaza bine.Adauga putin cite putin faina si framinta bine aluatul,dupa care pune-l la rece circa 30 de minute.

Poti imparti aluatul in 8 bucati(daca ai forme mici de tarte)sau il poti pune pe tot intr-o forma mai mare,depinde ce forme ai.Dupa ce asezi aluatul in forme,intepati cu furculita blaturile,apoi peste ele puteti sa puneti o hirtie si deasupra ei boabe de fasole(pentru ca tarta sa creasca uniform).Se coace la foc potrivit circa 30 de minute,dupa care se lasa la racit.

In timp ce aluatul se coace prepara crema amestecind galbenusul si oul cu 50 de ml lapte rece,faina si sare,dupa care toarna putin cite putin restul de lapte fierbinte,in care ai dizolvat zaharul.Compozitia obtinuta se fierbe la foc mic amestecind in continuu inca 15 minute.Ia crema de pe foc si adauga zaharul vanilat.

Jeleul se prepara dizolvind continutul plicului in 250 ml apa(eu folosesc sucul de la o cutie de compot de ananas),apoi adauga zaharul,amesteca bine pina se dizolva,dupa care pune amestecul la foc mic 5 minute(nu trebuie sa fiarba).Ia jeleul de pe foc si adauga sarea de lamiie.

Scoate tartele umple-le cu crema,pune fructele,dupa care toarna jeleul intr-un strat subtire(jeleul trebuie facut inainte sa-l puneti pe tarte).Se da o ora la frigider si apoi se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise