Tarta cu fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina 250 g
  • unt 150 g
  • zahar 75 g
  • un albus
  • un plic si 1/2 de budinca de vanilie
  • lapte 0.55l
  • capsuni 300 g
  • ananas 100 g
  • jumatate de plic de gelatina

Mod de preparare

Amestecati zaharul cu untul si faina, framantati pana se incorporeaza, iar la sfarsit puneti albusul pentru a obtine o coca omogena. Bagati coca in frigider pentru aprox. 30 de min. invelita intr-o folie de plastic.

Ungeti cu grasime forma de tarta, intindeti coca, puneti-o intr-o forma si bagati-o la frigider pentru inca o jumatate de ora.

Dati drumul cuptorului la 180°C, lasati-l putin sa se incalzeasca si bagati tartele la copt pentru aprox. 30 de min. Verificati dupa 20 de minute daca este gata.

Preparati budinca conform instructiunilor de pe cutie, dar in loc de 750 ml de lapte puneti doar 550, si in functie de tipul acesteia, adaugati sau nu zahar.

Turnati sarlota calda in crusta si lasati sa se racesca.

Taiati fructele si aranjati-le dupa peferinta.

Se pensuleaza cu gelatina aproape rece si se servesc cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise