Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza bine, apoi se adauga faina. Intre timp se fierbe laptele si se incorporeaza treptat in crema de oua. Vasul se pune din nou la foc mic iar crema se amesteca pana devine consistenta.Daca nu este destul de consistenta se mai poate adauga 1-2 linguri faina.
Se ia crema de pe foc, se adauga untul si se lasa la racit. Se aseaza aluatul pe o tava (eu nu am tava speciala pentru tarta, am folosit o tava mica de cuptor de aragaz) si se taie colturile aluatului si se da o forma dupa tava, se aseaza pe hartie de copt si se acopera cu crema astfel incat sa ramana libera o margine de 1-2 cm pt ca la coacere sa se poata umfla aluatul de foietaj. Se pune in cuptorul incins pana se rumenesc maginile aluatului (30-45 min). Fructele se taie si se aseaza peste crema dupa ce s-a racit tarta. Se prepara jeleurile conform instructiunilor de pe plic si se acopera cu ele in strat subtire fructele si maginea tartei. Se lasa sa se raceasca jeleul si eventual se poate pune la frigider cca 1 ora. Se poate servi imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise