Tarta cu gutui si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru alut:
  • 150 g faina
  • 70 g margarina
  • 4 linguri apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 gutui
  • 2 mere
  • 70 g zahar
  • 100 g margarina

Mod de preparare

Se amesteca faina cu margarina, apa, sare si se framanta un aluat cere se lasa apoi la rece 30 min.

Se curata gutuile si merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in vase separate. Gutuile se fierb 20 min iar merele 10 min.

Intr-o forma de tarta se pune margarina, se presara zaharul, se aseaza fructele taiate felii si se intinde aluatul intins. Se da la cuptor 35 min. Dupa ce s-a copt si racit, se rastoarna pe un platou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise