Tarta cu kiwi si struguri

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -3oua
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 cana zahar
  • -1/2cana faina
  • -1 esenta portocala
  • -1 praf de sare
  • -1/2 plic praf de copt
  • -unt si pesmet pentru tapetat
  • Pentru umplutura:
  • -gem de afine
  • -2 kiwi
  • -struguri din compot
  • -2 plicuri gelatina transparent

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu praful de sare si cu zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul,cu esenta si se adauga treptat albusurile, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet.Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor 40 minute la foc mic,se rastoarna cand este rece.

Pe un platou se aseaza blatul,se intinde gemul de afine iar peste se pun fructele.Gelatina se prepara cum scrie pe plic si se toarna peste fructe.Se lasa la racit pana se intareste gelatina.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise