Tarta cu lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat: 375 g faina,
  • 190 g unt,
  • 130 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 1 priza sare,
  • 1 lingurita zahar vanilat,
  • coaja unei lamai si a unei portocale.
  • Pentru crema de lamaie: 1/4 l lapte,
  • 30 g zahar,
  • 30 g amidon,
  • 3 galbenusuri,
  • zeama si coaja unei lamai.
  • Pentru bezea: 100 g zahar tos,
  • 100 g zahar pudra,
  • 4 albusuri,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • zahar pentru pudrat,
  • felii de lamaie pentru garnisit.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru aluat pe planseta si se framanta repede - cu ambele maini - un aluat suplu. Se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 2 ore la frigider.

Se-ncinge cuptorul la 180°.

Se intinde aluatul (subtire) si se imbraca cu el o forma de tort (inclusiv marginile) si se apasa bine cu degetele. Se inteapa cu o furculita, se acopera cu un strat de boabe de fasole si se pre-coace circa 15 minute. Pentru crema: se pun intr-o cratita laptele, zaharul si amidonul si se lasa sa dea in clocot. Se iau de pe foc, se adauga galbenusurile, zeama si coaja rasa de lamaie si se lasa sa se raceasca.

Se toarna crema peste aluat si se da tarta la cuptor (la 180°) circa 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se scoate pe un platou.

Se pun ingredientele pentru bezea intr-un castron si se bat - cu mixerul - pana ce spuma sta tare. Se toarna intr-un cornet (sau o seringa) si se fac rozete pe toata suprafata tartei.

Se da tarta din nou la cuptor (sus) si se lasa sa se rumeneasca (putin) bezeaua. Cand s-a racit, se orneaza cu felii de lamaie taiate in patru.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise