Tarta cu lamaie si mac

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 230 gr faina
  • - 150 gr unt
  • - 80 gr zahar
  • - 2 galbenusuri
  • - 1 varf de cutit de sare
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • Ingrediente pentru crema:
  • - zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • - 4 galbenusuri
  • - 6 linguri zahar
  • - 2 linguri amidon
  • - 125 gr mascarpone
  • Ingrediente pentru spuma:
  • - 4 albusuri
  • - 1 strop sare
  • - 8 linguri zahar
  • - 2 linguri mac

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam coaja rasa de la lamaie, untul moale, zaharul, galbenusurile, vanilia si sarea si framantam repede pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o infasuram in folie si dam la frigider aproximativ o ora.

Tava o tapetam cu unt si faina si intindem direct acolo aluatul, care trebuie sa acopere si peretii formei. Intepam cu o furculita mica din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. In acest timp pregatim crema. Radem coaja de la lamaie, stoarcem zeama acesteia, mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare, adaugam zeama+coaja de lamaie, amidonul si la urma incorporam si crema mascarpone. Scoatem aluatul, turnam crema deasupra si punem inapoi inca vreo 20-25 minute pana se solidifica crema.

Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Impartim spuma in 2 parti egale si intr-o jumatate punem macul. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem alternativ o lingura de spuma simpla, una cu mac si tot asa pana se termina. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (15-20 minute).

Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise