tarta cu mere

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 300 gr faina
  • 250 gr margarina rama
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 2 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura
  • 1 kg de mere taiat cubulete
  • scortisoara 2 lingurite
  • 200-300 gr zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru aluat

Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi faina si se amesteca usor pana devine ca un pesmet.apoi se pune laptele rece si se amesteca pana devine o bila de aluat. se da o ora la rece la frigider,dupa care se pune in forma tapetata.

Pentru umplutura se calesc merele cu zaharul si scortisoara si la sfarsit sucul de lamaie si se lasa la racit.

Se umple apoi tarta si se da la cuptor 20 min.

obs.:pt cine doreste se poate pune un capac din acelasi aluat si se poate orna dupa plac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise