Tarta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5mere Grand Smhit verzi si acre
  • 3-4linguri zahar
  • 30gr de unt
  • 1plic zahar vanilat
  • putina scortisoara macinata
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • 1/2pachet de aluat frantuzesc

Mod de preparare

Intai cu o forma taiem un rotund mare din foaia de aluat frantuzesc astfel ca sa acopere tigaia unde vor fi merele si sa intre putin inauntru.

Lasam aluatul taiat la frigider pina la folosire.

Merele le taiem in felii subtiri fara coaja si le lasam in apa in care am pus 1/2 de lamaie ca sa nu se ingreasca.

Intr-o tigaie adanca care se poate pune si la cuptor topim untul pe un foc mic adaugam zaharul si amestecam usor adaugam feliile de mere si amestecam usor ca sa se cuprinda in sosul din tigaie se adauga zaharul vanilat si sucul de lamaie si scortisoara.Amestecam usor si asezam feliile de mere ca sa cuprinda toata tigaia.

Luam de pe foc si asezam foaia pe care am taiat-o peste mere si bagam marginile aluatului in tigaie ca sa cuprinda de jur in prejur merele.

Se coace tarta in cuptor incalzit dinainte la 180 de grade pina se rumeneste frumos.Lasam sa se raceasca putin punem un platou peste tigaie si rasturnam tarta pe platou.Se poate presa inca putin zahar pudra deasupra .

Este foarte gustoasa si merge bine cu inghetata de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise