Tarta cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -100gr.margarina(unt)
  • -6 mere potrivite
  • -1lingurita sare
  • -2linguri zahar
  • -50ml.apa
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1pliculet praf de copt
  • -faina cat cuprinde
  • -4lingurite dulceata piersici(puteti folosi orice dulceata)
  • -scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu 2 linguri zahar,cu sarea,apa,praful de copt si faina pana ce devine un aluat usor de intins.Se pune la frigider pentru 30 minute.Intre timp se curata merele, si se presara zaharul vanilat si scortisoara peste ele.

Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma de tarta care va fi tapetata cu putina margarina si faina.Se aseaza merele taiate felii una langa alta,se pune dulceata si se poate presara un pic de zahar vanilat peste.Se da la copt pentru 40 minute si se va taia rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise