Tarta cu mere coapte si lavanda

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • vreo 300 ? grame faina
  • un praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 1kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita lavanda uscata
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea soarelui si puneti feliile de mere. Le intoarceti din cand in cand. Cand s-au inmuiat presarati deasupra lavanda, puneti un capac si opriti focul. Lasati pret de cateva minute.

Faceti blatul mixand ouale intregi cu zaharul pana ce devine o pasta. Adaugati uleiul, mixand bine de tot, pana la omogenizare completa. Apoi adaugati faina in ploaie si praful de copt. La final trebuie sa aveti o compozitie fluida, ceva cam intre pandispan si chec, ca si consistenta. Turnati in forma (rotunda cu inel 26 cm, dar puteti folosi si o tava patrata 23*34) unsa bine cu unt. Peste blat randuiti frumos feliile de mere, pe intreaga suprafata. Dati la cuptor si coaceti la foc moderat pana ce blatul e copt.

Cu 5 minute inainte de a fi gata intindeti uniform stratul de bezea, pe care l-ati pregatit mixand la viteza mare albusurile cu zaharul.

Stingeti focul si lasati la racit in cuptor pana dimineata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise