Tarta cu mere scufundate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Baza :
  • - 220 g faina
  • - 110 g unt
  • - 1 ou
  • - 70 g zahar pudra
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - putina sare
  • Umplutura:
  • - 4 mere
  • - 150 g zahar
  • - 3oua + 1 gălbenuș
  • - 200 g smântână
  • - zeama de lămâie
  • - zahar pudra pentru finalizar

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru baza, formând un aluat ce se înfășoară în folie de aluminiu și se lasă la frigider pentru 1 ora.

Se extinde aluatul și se tapetează o tava de tarte cu diametrul de 28-30 cm.

Se curata merele de coaja și se taie în 4 fiecare. Se scoate cotorul cu semințe și se încrestează cu vârful unui cuțit având grija sa nu le tăiem de tot și se stropesc cu zeama de lămâie pentru a evita oxidarea.Se așează peste aluat în forma circulara .

Cele trei oua și gălbenușul se bat cu 150 g zahar apoi se adaugă smântâna și coaja de lămâie. Se toarnă peste mere ,învârtind tava sa nu rămână spatii neacoperite de crema. Se introduc la cuptor pentru cca.40 minute la 190º C.

Se scoate pe un platou ,se lasă sa se răcească și se pudrează cu zahar praf.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise