Tarta cu mere si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ½ kg mere
  • ½ kg faina
  • 250 gr. zahar
  • 3 oua
  • 250 gr. unt
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • portocala

Mod de preparare

Se prepara o coca de placinta din cantitatea de faina si se imparte in doua. O parte se asaza in tava. Merele rase, scazute foarte putin pe masina cu 3-4 linguri de zahar, putin rom, vanilie, coaja de lamiie sau portocala, se asaza in tava peste foaie. A doua foaie se intinde si se asaza peste mere, iar deasupra trei albusuri batute cu 200 gr. zahar pudra. Se coace la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise