Tarta cu mere si iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 250 g unt
  • sare
  • 1 lingura ulei pentru tava
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg mere
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam sa se odihneasca la rece timp de 2 ore.

Decojim merele si le taiem felii, apoi le calim putin, presarandu-le cu zaharul vanilat si scortisoara.

Mixam iaurtul cu ouale,amidonul,zaharul si esenta.

Pe planseta presarata cu faina,intindem o foaie. Ungem cu ulei o tava si o tapetam cu hartie de copt. Intindem foaia ridicand-o putin si pe peretii tavii.

Asezam uniform merele si introducem prajitura in cuptorul cald 20 de minute.

Dupa 20 de minute,scotem tava si se toarna crema cu iaurt si introducem din nou prajitura la cuptor,pana cand se rumeneste usor.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise