Tarta cu mere si struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (8portii):Pentru aluat: 280gr. faina, 1/2 lingurita sare, 80gr. unt, 80gr. margarina, 125ml. apa foarte rece;
  • Pentru umplutura: 2-3 mere mari coapte, 3linguri suc de portocale, coaja rasa de la o portocala, 250gr. boabe de struguri, 1lingura nuci zdrobite, 200gr. zahar tos, 100gr. zahar brun, 2 lingurite faina;

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, untul, margarina si apa, pana se obtine un aluat omogen. Apa se pune pana cand se obtine un aluat potrivit de tare. Se formeaza 2 bile din aluat , se acopera cu folie si se pun in frigider pentru 20 min.

Se pun sucul si coaja de portocala intr-o cratita. Se adauga merele curatate de coaja si samburi. Se pun strugurii, nucile, zaharul tos (mai putin 1lingurita), zaharul brun si faina. Se intinde o foaie cu grosimea de 3mm., de forma rotunda (cu diametrul de 23cm.), se captuseste cu ea forma de tarta, care in prealabil a fost tapetata cu hartie de copt. Peste foaie se pune amestecul de mere si struguri.

Se intinde cealalta foaie si cu o rotita zimtata se taie fasii de 2cm. latime. Cu aceste fasii se realizeaza un grilaj deasupra umpluturii cu mere. Fasiile se pun la distanta de 2,5cm. Se presara cu zaharul(1lingura) lasat deoparte. Se coace aproximativ 20-25 minute, la foc potrivit, pana cand este rumenita uniform.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise