Tarta cu mere si vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g faina
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 140 g zahar ( eu am pus cam 120 g )
  • - un ou
  • - 140 g unt
  • - putina sare
  • 1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara;
  • Pt. crema:
  • - 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • - 400 ml sampanie sau vin alb
  • - 400 ml lapte
  • - zahar dupa gust

Mod de preparare

Se prepara o budinca de vanilie, cum scrie pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare. Laptele si vinul sa fie la aceeasi temperature, le-am amestecat, si am avut 800 ml lichid, la doua plicuri de budinca.

O tava de tarta, de 26 , se unge si se imbraca cu foaia de aluat, inclusiv marginile.Se lipesc bine marginile sa nu cada la copt.

Se baga aluatul pentru 15 min la cuptor.Se scoate, se presara cu pesmet ( eu am facut pesmet din cateva piscoturi, se poate si din biscuiti ), se pun merele calite, crema de vanilie, si se baga la cuptor pentru aprox.45 min.

Se orneaza dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise