tarta cu migdale si amaretti

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt pasta biscuite:
  • 300g faina
  • 150g unt
  • 100g zahar
  • 3 galbenusuri
  • o jumatate plic praf de copt
  • sare
  • coaja de la o jumatate lamaie
  • pt umplutura
  • 100g middale prajite si macinate mai mari
  • 150g amaretti
  • 3 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 3-4 linguri gem de portocale(eu am folosit de piersici)
  • 1 lingura de zahr brun
  • 2-3 linguri de amaretto-lichior

Mod de preparare

Pregatim pasta pt biscuite:amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi(in robotul de bucatarie sau la mana),adaugam unul cate unul,galbenusurile,omogenizand dupa fiecare,coaja de lamaie,,iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea;coca obtinuta se infasoara in plastic si se tine 30 minute in frigider;

-ungem o tava de tart cu unt si pudram cu faina ,intindem bine coca si pe bordul tavii,ungem cu gem,asezam deasupra unul langa altul,amaretti inmuiati in lichiorul amaretto,iar deasupra turnam albusurile batute cu cele 2 linguri de zahar;In final presaram migdalele macinate si lingura de zahar brun,acoperind cu grija tot diametrul tartei;

introducem tava in cuptorul incins180°Ctimp de 40 minute;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise