Tarta cu nectarine si biscuiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 500 gr. biscuiti, 1 cana de apa, 4 linguri de zahar, 1 cana suc de fructe
  • Pentru crema ai nevoie de: 3 oua, 200gr. zahar, 6 linguri de faina, 1l lapte, 2 pliculete zahar vanilinat, 350gr. margarina cu gust de vanilie.
  • Pentru ornat ai nevoie de:2 pliculete gelatina transparenta, 500 gr. nectarine,500 gr. suc de fructe, 150gr. cirese din compot fara samburi.

Mod de preparare

Pentru siropul din blat procedezi astfel: fierbi apa cu zaharul, lasi la racit 5 minute si adaugi sucul de fructe.

Pentru prepararea cremei procedezi astfel: amesteci zaharul, oualesi laptele, adaugi faina si un praf de sare. Fierbi compozitia pana se ingroasa, o dai deoparte si amesteci pana se raceste, apoi adaugi margarina frecata spuma cu zaharul vanilinat.

Tapezi tava aragazului cu jumatate din cantitatea de biscuiti, torni jumatate din cantitatea de sirop, asezi 3/4 din cantitatea de crema de vanilieapoi asezi restul de biscuiti si restul de crema.Asezi nectarinele si ciresele in forma de floare pe prajitura.

Deasupra torni gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Dai parjitura la rece pentru 4 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise