Tarta cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.Blat:
  • ■300 g faina;
  • ■200 g unt;
  • ■1 plic zahar pudra vanilat (80 g);
  • ■3 galbenusuri;
  • ■100 g smantana.
  • 2. Umplutura:
  • ■200 g gem;
  • ■8 albusuri;
  • ■2 plicuri zahar pudra vanilat (160 g);
  • ■50 g faina;
  • ■25 g cacao;
  • ■250 g nuci;
  • ■coaja de la o lamaie rasa.

Mod de preparare

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri. Apoi se adauga zaharul, smantana si galbenusurile.

Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata presarata cu faina, de forma tavii. Eu am pus intr-o tava maaareee. Se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara umplutura: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina, cacao, coaja de lamaie si nucile macinate putin cate putin cu ajutorul unei linguri.

Blatul racit se unge cu gemul si apoi se toarna bezeaua cu nuci.

Se baga in cuptorul preincalzit pana cand este gata.

Se lasa sa se raceasca,se taie si se mananca :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise