Tarta cu pere si migdale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zhar, un ou.
  • Umplutura; 700 g pere felii, o budinca de vanilie praf, 300 ml pate, 75 g migdale, esenta de migdale, 3 oua.

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierbe budinca cu laptele si cu 5 linguri zahar. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu migdalele macinate si cu putina esenta de migdale. Se bat spuma cele 3 oua si se amesteca cu budinca rece. Peste aluat se pun perele, budinca si apoi se pune tarta la copt 60-70 min. Se taie rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise