Tarta cu praz si mustar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr o tava de 24 cm
  • aluat
  • 180 gr de faina
  • 120 gr de unt
  • 3/4 lingurita de sare
  • 2 linguri de apa rece
  • 1 lingurita de praf de usturoi
  • 1lingurita praf de mustar
  • ptr umplutura
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1praz mare taiat in rondele potrivite
  • 250 ml smantina ptr gatit
  • 2oua
  • 2linguri frunze de cimbru
  • 1 lingura de boabe de mustar
  • sare,piper la gust
  • 2linguri de brinza mozarella

Mod de preparare

Aluatul

Se prelucreaza impreuna faina cu sare si unt in aluat faramicios se adauga apa praf de usturoi si praf de mustar

si se prelucreaza impreuna in aluat.Se lasa la rece 20 de minute.

Umplutura

Se incalzeste uleiul de masline in tigaie se prajeste usor prazul se sareaza si se pipereaza putin.

Intr-un bol se amesteca smantina cu ouale cimbru si boabe de mustar putina sare si piper.

Intr-o tava unsa cu putin unt se intinde foaia de aluat sa fie si pe margini.

Pe foaia de aluat se pune prazul dantuit se toarna compozitia cu smantina se niveleste si se presoara cu brinza mozarella.

Se coace la 180 de grade cam 30 de minute pina se rumenste frumos.

Este gustoasa si poate fi o cina alaturi cu o salata de legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise