Tarta cu prune si alune de padure

Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt (65%)
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet de mere cu miere
  • 450 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 15 prune
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr alune de padure
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.

Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina.

Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si sfaramicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca si ne ocupam de restul ingredientelor.

Pregatim umplutura pentru Tarta cu prune si alune de padure.

Macinam alunele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Scoatem samburii de la prune si le taiem in sferturi.

Peste prune presaram scortisoara.

Impartim aluatul in doua parti, iar o parte o intindem in forma de tarta unsa cu untul oprit.

Forma mea are diametrul de 26 cm.

Imbracam si peretii formei cu aluat, pana la baza acestora si intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.

Asezam sferturile de prune peste aluat, in forma de spirala si presaram peste ele alunele macinate(mai lasam si bucati mai mari de alune).Intindem restul de aluat in foaie de grosimea degetului mic si decupam diverse forme din el, pe care le asezam cum ne ajuta imaginatia peste prune.

Marginile aluatului care raman de la decupaje le rupem in bucati mici si le presaram printre prune.

Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se va rumeni frumos tarta.

Pudram tarta cu zahar amestecat cu alune macinate cand se mai raceste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise