Tarta cu prune, visine si crumble

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 linguri zahar
  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri apa rece
  • Pentru crumble:
  • 170 gr zahar
  • 150 gr margarina la pachet
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 bol cu prune
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama.

Aluatul:

Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana.

Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem 4-5 linguri de apa rece.

Cand aluatul este omogenizat, formam o bila, il invelim in folie alimentara si il dam pentru 30 de minute la frigider.

Crumble:

Margarina taiata cubulete o amestecam cu faina, zaharul si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem un aluat nisipos.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivita ca si grosime.

Ungem o tava de tarta cu margarina, punem hartie de copt, asezam foaia de aluat si o intepam cu o furculita.

Prunele si visinele le punem peste aluat, iar deasupra preasaram crumblel-ul.

Dam tava in cuptorul incins pana tarta prinde o crusta aurie.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise