Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry, Blat. Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g făină;
  • - 125 g unt gras;
  • - 3 linguri de apă rece;
  • - 2 gălbenușuri;
  • - sare;
  • Umplutura
  • - 300 g ricotta;
  • - 100 g telema de vacă;
  • - mărar verde;
  • - 2 ouă;
  • - 100 g smantână pentru gătit;
  • - sare;
  • - busuioc;
  • - 12-15 roșii cherry;

Mod de preparare

Blat

- Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

- Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;

- Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute;

- După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță;

- Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute;

Umplutura

- Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit;

- Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine;

- Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă;

- Turnați compoziția peste blatul precopt;

- La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză;

- Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise