Tarta cu rubarba

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 125 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 1 lingura rasa cu zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 500 gr rubarba
  • 150 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingura faina (~10 gr)
  • scortisoara

Mod de preparare

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust foarte acru,de aceea este recomandat sa fie consumata cu zahar, miere, suc de fructe,etc. Este indicat sa fie consumata de cei care sufera de hipertensiune si colesterol ridicat.Rubarba are efecte antioxidante, antiinflamatorii,antialergice si imbunatateste circulatia sanguina. Tarta are un aluat crocant si un gust dulce acrisor.Va asigur ca este delicioasa si merita incercata!

1.Cerneti faina.Adaugati sarea.

2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul.

3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora.

4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului,apoi asezati-l in forma de tarta si bagati-l la frigider pana pregatiti umplutura.

5.Spalati tijele de rubarba,apoi taiati-le in bucati de ~6-7 cm.

6.Amestecati bine smantana cu zaharul, faina si scortisoara.

7.Asezati tijele de rubarba peste aluat,apoi turnati amestecul de smantana.

8.Dati la cuptorul preincalzit, la foc potivit, timp de 45-50 minute.

9.Se taie dupa ce s-a racit bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise