Tarta cu smochine si mascarpone

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta
  • 250 gr de mascarpone
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar pudra
  • 50 gr de fulgi de cocos sau da faina de migdale
  • 5-6 smochine mari
  • o lingurita cu coaja rasa de portocala
  • o lingurita cu extract de vanilie

Mod de preparare

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina.

Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare.

Taiem coada smochinelor, le taiem in jumatate si apoi le taiem in cate 3-4 felii pe fiecare.

Incalzim cuptorul.

Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 26 cm, in care punem aluatul fraged. Aranjam foietajul pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Taiem si indepartam marginile de aluat in exces.

Turnam crema de mascarpone, oua, zahar si cocos (sau faina de migdale) si nivelam usor.

Aranjam deasupra feliile de smochina.

Introducem prajitura cu smochine in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.

Cand tarta cu fructe este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, o scoatem din cuptor.

Servim calda sau rece, simpla sau chiar cu inghetata.

Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/AcP6muv7SB4

POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise