Tarta cu spanac

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat :
  • 5 linguri de faina alba
  • 1 lingurita de drojdie uscata,
  • 2 linguri ulei de masline ,
  • sare
  • apa calda
  • Umplutura :
  • 1 kg de spanac
  • o ceapa alba
  • sare
  • piper
  • 6 oua
  • 200 g telemea sarata

Mod de preparare

Am facut un aluat simplu pe care l-am framintat cu podul palmei, ca pe aluatul de taitei si l-am lasat sa creasca 20 de minute.

Separat, am calit o ceapa taiata marunt si peste ea am pus spanacul taiat , am amestecat incontinuu pina ce s-a undit spanacul, am condimentat cu sare si piper si am dat la racit. Dupa ce a fost rece spanacul, am pus peste el 2 oua si cam 200 g de telemea sarata razuita marunt.

Aluatul l-am intins in foaie subtire si l-am pus intr-o tava, peste hartia de copt.Am facut un sul impletit in 2 , pe care l-am pus pe margine dar si pe mijloc,impartind astfel tarta in doua parti. .Peste foaia de aluat am presarat gris. Umplutura de spanac am distribuit-o in mod uniform .

Am dat la cuptor pentru 30 de minute si apoi am scos tava, am facut putin loc cu lingura in spanac si in adinciturile facute am pus 4 oua, apoi am mai dat la cuptor 15 minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise